Vis siden i mobilvisning
 

Kirsebær 

KirsebærKirsebær kan deles i 2 hovedgrupper: Prunus Avium, som er sødkirsebær og Prunus Cerasus som er surkirsebær. Danske Bær beskæftiger sig udelukkende med surkirsebær. De anvendes hovedsaligt til juice og saft produkter, samt måske den mest kendte spise, nemlig kirsebærsaucen til jul.

 

 

Kirsebær har en lang række gode egenskaber:

  • Kirsebær er rige på antioxidanter
  • Kirsebær virker restituerende og smertestillende på ømme muskler
  • Kirsebær kan forbedre søvnkvaliteten
  • Kirsebær kan indgå i måltiderne på mange måder

Kirsebær er meget rige på de sundhedsgavnlige stoffer som populært kaldes antioxidanter bl.a. anthocyaniner. Kirsebær har det højeste indhold af disse antioxidanter i forhold til for eksempel blåbær og hyldebær.

Amerikanske forskningsforsøg viser at ømme og overbelastede muskler efter f.eks. sport genopbygges og restituerer hurtigere, hvis man drikker saft af surkirsebær.

Andre forsøg har vist, at kirsebærsaft kan blive fremtidens naturlige middel til smertelindring, idet blot mindre indtagelse af kirsebær reducerer sene – og muskelsmerter samt betændelsestilstande i muskler og led.

Desuden har kirsebær et højt indhold af melatonin, der giver forbedret søvnkvalitet.

De danske surkirsebær har et højere indhold af anthocyaniner end de amerikanske, så der er begrundet formodning om for at de danske bær er endnu sundere end de amerikanske bær, som har indgået i undersøgelserne.

Tilbage til om bær

 
Webdesign: aeconsultPowered by: Archturus CMS